-

Галерия „Сердика“ представя изложбата „Летен коктейл“

Summer cocktail_e-invitation

Изложба „ЛЕТЕН КОКТЕЙЛ“

Период: 27 юли до 3 септември 2021 г.

Вернисаж: 27 юли (вторник) 2021 г. от 18:00 до 21:00 часа

         …. Сипи си едно питие, за предпочитане свеж коктейл с розово чадърче и синя сламка, дай си заслужена почивка и времето започва да тече различно...

За да останем в разгара на лятото в София и за да се докоснем до морските емоции и доброто настроение, галерия „Сердика“ ни представя изложбата „Летен коктейл“. За всички ценители на съвременното българско изкуство кураторите Диана Драганова-Щир и Соня Ковачева са „миксирали“ автори, творчески похвати, стилове, техники и художествени материали - обединени в пъстрата палитра на лятото и темата „Летен коктейл“.

През лятото всичко е цветно, напомня ни на морско приключение, страстна авантюра и незабравима почивка. Всички аромати са наситени и ярки, сетивата са изострени и ни пренасят в сезона, който извиква много спомени от незабравими пътувания, плажни партита и горещи нощи, казва Диана Драганова-Щир.

В периода от 27 юли до 3 септември 2021 г. в столичната галерия „Сердика“  с провокация за морския бриз ще можем да се насладим на творчеството на художниците Георги Ружев, Росица Гецова, Сашо Стоицов, Свилен Стефанов, Иван Кюранов, Красимир Добрев, Леда Старчева, Кирил Кацаров, Соня Ковачева и Деян Янев. Голяма част от авторите са създали специално за пространството на галерията своите творби, които не са показвани досега. През призмата на личния стил и визия, една част авторите ще се представят с триизмерни пластики от различни материали, с инсталации и обекти, а други – с живопис, колажи и рисунки.

Вернисажът ще се проведе на 27 юли 2021 г. (вторник) от 18:00 до 21:00 часа при спазването на всички противоепидемични мерки.

Моля почакайте...