-

Изложба "Европейци" в Галерия на открито в Градската градина

1_13

Българската национална телевизия с подкрепата на Европейския съюз и с партньорството на Столична община продължава историите от предаването “Европейци” с фотографска изложба в Галерия на открито в Градската градина пред Народния театър “Иван Вазов”. Тя ще бъде открита на 22 юни от 18.30 ч.

Повече от шест месеца операторите и репортерите търсят лицата на успеха в малки села и големи градове на България и цяла Европа. Откриват нов свят от интересни и смели идеи. Показват на зрителите, че навсякъде има хора, които успяват. Спасяват изоставени региони. Внасят модерни тенденции в бизнеса.

Пандемията и затворените граници не спират екипите на БНТ да ги намират и в най-неочаквани места - гръцките острови Хиос и Скирос, малкия остров Гозо в Малта, португалския град Коимбра. Откриваме ги и в една от най-студените точки на Южна Европа - Алт Маестрат, Испания, в Полша, в Хърватия, в Сърбия.

Кадрите, заснети въпреки трудностите, разкриват, че когато имаш мечта и вярваш силно в нея, Европа инвестира в идеята. Тази изложба, продължение на предаването “Европейци”, разкрива, че кохезионната политика наистина работи. Променя региони, развива смели проекти, помага на хиляди хора да останат на местата, които обичат, за да съхраняват традициите.

26 лица на успеха

Изложбата събира 26 лица на успеха, открити от Аделина Радева, Татяна Йорданова, Деница Торньова, Милена Кирова, Цанка Николова, Айше Сали, Цветелина Йорданова, Теодора Гатева. Автори на кадрите са фотографът на БНТ - Десислава Кулелиева и операторите на телевизията - Станислав Ангелов, Антон Марчев, Анна Андреева, Миглена Гайдарова, Владимир Богдански, Мартин Костов, Атанас Атанасов.

Всички те са част от екипа на 10-минутната рубрика “Европейци” на обществената телевизия, която се излъчва всяка събота в 20.30 часа с режисьор Ема Константинова. Продуцент и автор на концепцията е Татяна Тасева, а изпълнителен продуцент - известната водеща на БНТ - Добрина Чешмеджиева. “Европейци” е проект на Българската национална телевизия с подкрепата на Европейския съюз и Столична община.

Изложбата ще може да се види от 21 юни до 4 юли в Галерия на открито в Градската градина пред Народния театър “Иван Вазов”.

Моля почакайте...