-

"Отворени срещи-беседи" в район "Средец" - среща със Снежина Петрова

Петрова

Район "Средец" продължава проекта "Отворени срещи-беседи", в който среща публиката със значими творци и интелектуалци. Следващият гост е актрисата Снежина Петрова. Тя ще отговаря на въпроси на 10 юни (четвъртък) от 19.00 часа в Народно читалище "Славянска беседа - 1880". 

Събитие във фейсбук: https://www.facebook.com/events/512318216875238?ref=newsfeed 

Снежина Петрова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в експерименталния клас на Маргарита Младенова, Иван Добчев и Георги Дюлгеров. Прави специализация
по актьорско майсторство при Кшищоф Зануси (1999 г.) и по съвременни танцови техники при Робърт Таниън. Участва в множество уъркшопи на Джей Шайбм, Робърт Таниън, Тадаши Сузуки и други.
През годините Снежина Петрова е участвала в спектаклите на сдружение „Легал арт център“, както и в представления на Народния театър „Иван Вазов“, Сатиричния театър „Алеко Константинов“, Младежкия театър „Николай Бинев“, Театър 199, Театрална работилница „Сфумато“ и други.
Работила е с режисьорите Стоян Камбарев, Младен Киселов, Галин Стоев, Явор Гърдев, Десислава Шпатова.
Носител е на много награди и номинации. През 2020 година получава „Икар“ на Съюза на артистите в България за значимостта и постиженията на проект „Медея“.

Водещ: Теодора Тотева
Вход свободен.

Срещата ще се проведе съобразно всички противоепидемични изисквания.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

Моля почакайте...