-

Балкански документален център - Открития 2021

Untitled

Балкански документален център (БДЦ) - Открития е уникална по рода си програма за документално кино. Тя е подкрепена от програма „Култура” на Столична община и програма "Творческа Европа - МЕДИА" на Европейската комисия.

Семинарът се провежда в три модула в различни европейски държави. Най-важният от тях е в София и трае една седмица. Във връзка със ситуацията с КОВИД-19, модул София ще бъде проведен онлайн през май 2021 г. Началната дата е 10 май.

БДЦ - Открития събира млади професионалисти с документални филмови проекти от Балканите, както и наблюдатели от цяла Европа. Участващите проекти са от Унгария, Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия, Северна Македония и Гърция. С помощта на водещи експерти в областта на документалното кино участниците развиват своите проекти спрямо ефективните европейски практики.

БДЦ Открития 2021 - модул София има и отворена програма с прожекции на документални филми и майсторски класове за широка публика и предлага иновативно културно събитие за гражданите на столицата.

Отворената прожекция ще бъдат проведена онлайн на фейсбук страницата на Балкански документален център. Ще бъде показан документалния филм „Дворците на народа“ – копродукция между България/Германия/Румъния. 

Информация за прожекциите можете да следите тук: https://www.facebook.com/balkandocucenter/ 

Филмът ще бъде достъпен за гледане онлайн на 12 и 13 май. На 13 май от 20:00 ч. ще има разговор с екипа в Зуум.

www.bdcwebsite.com 

 

Моля почакайте...