-

Кампания „105 години заедно“ на Национален военноисторически музей

105_НВИМ

Националният военноисторически музей (НВИМ) отбелязва своята годишнина с кампанията „105 години заедно“.

Целта на екипа на Музея е да събере спомени от посещения в НВИМ, послания, пожелания и препоръки под формата на снимки или видео клипове на техните най-големи приятели – посетителите, които всеки ден ги вдъхновяват да бъдат по-добри в работата си и да търсят нови, любопитни пътища, по които да представят историческото минало. Инициативата се стреми да покаже, че във времена, когато физически сме отдалечени един от друг, хубавите спомени и добре разказаните истории могат да преведат обществото през предизвикателствата и да обединяват хората.

Всеки, който желае да участва в кампанията „105 години заедно“ и да бъде част от празника на Музея, може да изпрати снимки или видео на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com до края на месец юни. Получените видео послания и снимки ще станат част от празнично видео, което ще бъде публикувано на рождения ден на НВИМ – 4 юли.  

***

Националният военноисторически музей е създаден на 4 юли 1916 г., когато в разгара на Първата световна война ген. Никола Жеков, главнокомандващ на Българската армия (1915-1918) и министър на войната (1915), издава заповед № 391. С този акт започва събирането на ценности, които свидетелстват за най-значимите събития от военната история на България и се поставя основата, върху която в следващото столетие се развива Военния музей.

Моля почакайте...