-

Отбелязваме рождения ден на незабравимия режисьор Крикор Азарян със спектакъла „Нощта на покера“

VECHER_NA_KOKO

От самото си създаване на 15 март 2015 г. театър „Азарян” ежегодно отбелязва рождения ден на своя патрон. В памет на професора, НДК и фондация „Проф. Крикор Азарян” организират  специални събития с участието на неговите  ученици.

Тази година това ще се случи на 13 март от 19.00 часа с последния спектакъл на Касиел Ноа Ашер „Нощта на покера”.

„Нашият учител проф. Крикор Азарян още във втори курс ни хвърли в дебрите на Тенеси Уилямс. За нас това беше едно стръмно изкачване на театралния Еверест с много падания и синини. Той казваше, че това не са герои – жонглиращи с ангелското и демоничното, нощта и ослепително яркия до изгаряне ден; огромното желание да се случиш в този свят и смъртта. Някак си ни научи да мислим като за много дълбоки води, в които се гмуркаш като водолаз без кислород и колкото повече въздухът не ти стига, толкова повече е възможно да познаеш и достигнеш вълшебството.“ С това откровение Касиел Ноа Ашер, завършила класа на проф. Крикор Азарян, випуск 1993 г., посвещава спектакъла „Нощта на покера” на своя учител, създаден по мотиви от „Трамвай Желание” на Тенеси Уилямс. Освен режисьор на спектакъла, тя влиза и в ролята на Бланш. 

Заедно с Йордан Ръсин /СТЕНЛИ/, Ели Колева /СТЕЛА/, Кристиян Негалов /МИЧ/, Мартина Апостолова /АЗРАЕЛ, ЮНИС/ и Теодор Каракачанов /САМАЕЛ, СТИЙВ/, вярна в уроците на своя учител и неговите „10 Кокови заповеди”, Касиел търси и предизвиква у зрителя неочаквани гледни точки.

„Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса. А за това са нужни артисти емоционално възбудими и заразителни”, из „10-те Кокови заповеди”

Билети за спектакъла „Нощта на покера” може да откриете на касите на Билетен център – НДК и www.tickets.ndk.bg

Моля почакайте...