-

Премиера на новия албум на Соня Йончева

dd6462e5-fa80-44aa-acef-cf578fc2986c

Оперната прима Соня Йончева ще представи новия си албум "Rebirth" (Прераждане) на 12 март 2021 г. в музикалните магазини и стрийминг платформите в цял свят. В него е включена и българската песен „Заблеяло ми агънце“.

„Радвам се да обявя новия си албум за Sony Classical "Rebirth", записан с Леонардо Гарсия Аларкон и Cappella Mediterranea! С този проект, който обмислям от около десет години, искаме да подчертаем непреходния звук на музиката, изграждайки мост между минало и настояще.  Свързвайки света на Монтеверди със света на българската народна музика, испанските хакари с английските мадригали, ние искаме да покажем колко глобален може да бъде звукът на тази музика, дори ако по това време хората не са могли да общуват както ние. Това е апел към прераждане, към обединение за обновлението, от което нашият свят и култура отчаяно се нуждаят в този момент“, сподели Соня Йончева със почитателите си от цял свят. Заради пандемията певицата ще отбележи само с най-близките си хора в Швейцария появата на новия си албум.

В него, наред с класическия репертоар, има и две песни – българската „Заблеяло ми агънце“ и "Like an Angel passing through my room" („Като ангел минаващ през моята стая“) от репертоара на АББА, за която световноизвестното  българско сопрано получава благословията на Бени Андершон от шведската група.

Дали Соня Йончева ще изпълни двете песни на концерта с Пласидо Доминго пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ на 31 август в София, още не е известно. Репертоарът ще бъде официално обявен до месец. Йончева и Доминго ще излязат на сцената в 20 часа заедно със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, за да представят на публиката незабравима вечер, озаглавена „Гала в София“. За концерта в столицата ще дойдат почитатели от цяла Европа.

Основен партньор на музикалното събитие е Столична община, която вече подготвя специална организация на пространството пред катедралния храм. От общината ще следят и за строгото спазване на противоепидемичните мерки. Публиката ще бъде седяща, а всеки стол ще бъде поставен на необходимото разстояние.

Партньор на събитието е и Министерство на културата.

Билетите са на цени от 50 до 250 лв. Само за ВИП зоната пропуските струват 300 лв. и към тях има специален подарък.

На 27 февруари Соня Йончева изнесе рецитал от поредицата „Звездите на Метрополитън опера на живо“. Концертът беше заснет в залата на библиотеката на манастира “Шусенрид” в Югоизточна Германия. Цялото събитие продължи малко повече от час. Включени са откъси от “Аида”, “Русалка”, “Бохеми”, “Трубадур”, “Пиратът” на Белини, арии от Пърсел и Хендел и една от вечните песни на Едит Пиаф - “Химн на любовта”. Йончева пя в съпровод на пиано на Малкълм Мартино.

Всички билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго са в продажба  в мрежата на касите на Изипей или онлайн на www.epaygo.bg.

Моля почакайте...