-

Make Music Day Sofia 2020

103095708_3257656424278912_924086703978594995_o

RockSchool празнува глобалния празник на музиката Make Music Day с онлайн събития и стотици музиканти

RockSchool се присъединява към световната ежегодна инициатива Make Music Day с първото издание на празника на музиката в София, което ще се проведе на 21 юни (неделя). Make Music Day е еднодневно събитие, в което се провеждат безплатни музикални изпълнения на живо, музикални уроци и други музикални събития по целия свят. Музикални празненства като това в София ще се проведат на този ден и в още над 1000 града.

RockSchool кани всички, от професионални музиканти до хора, които никога не са свирили на инструмент, да се присъединят към глобалното музикално тържество и Make Music Day Sofia. Събитието ще се проведе изцяло онлайн и ще даде възможност на всеки да участва като сподели свое музикално произведение на живо или на запис, както и да вземе безплатни музикални уроци водени от професионални преподаватели.

“С Make Music Day Sofia ние спомагаме за развитието на музикалната култура в България и подкрепяме музикантите в трудни за тях времена. Радваме се, че участваме в установяването на нов културен градски празник в столицата и страната!“ - каза Мелина Крумова, управител на RockSchool.

Музикантите, заявили участие в официалната програма на събитието, имат възможност да спечелят специални награди осигурени от организатора. Всеки, който сподели онлайн свое изпълнение на живо, ще получи безплатна репетиция. Събралият най-много гледания за деня livestream ще получи запис на сингъл в Urban House Studio. А първите 50 артисти, споделили видео запис на свое изпълнение, ще получат музикален урок в RockSchool.

Доказано е, че музиката засилва социалната свързаност, намалява стреса, понижава кръвното налягане, стимулира паметта и е неразделна част от пълноценния живот. RockSchool насърчава деца, младежи и възрастни да се включат в планираните активности по време на Make Music Day Sofia и да създават музика, да й се наслаждават и да я споделят. Повече информация за събитието: www.makemusicday.bg.

Провеждането на събитието е финансирано от Програма “Култура” на Столична Община.

***

RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Те развиват музикалното образование и култура в България и предоставят иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката.

***

Make Day Day е част от международния Fête de la Musique и се провежда ежегодно на 21 юни в повече от 1000 града в 120 държави. Еднодневното събитие е безплатно за всички и празнува музиката във всичките й форми, като насърчава хората да създават споделят музика заедно. Make Music Day се подкрепя от фондация NAMM и се координира от Make Music Alliance.

За повече информация, моля посетете www.makemusicday.org.

Моля почакайте...