-

IX Национална кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“

93658616_3402980263050489_4491081996725911552_o

Деветата Национална кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“ се провежда онлайн - известни български музиканти застават зад инициативата

Традиционно „Походът на книгите” дава своя старт на 2 април - Международният ден на детската книга, който се отбелязва в целия свят и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, създал едни най-популярните приказки на всички времена.

Поради мерките по време на извънредното положение, част от които са затворените училища и детски градини, Асоциация „Българска книга“ също организира инициативата „Известни българи четат на деца” онлайн със свободен достъп и без ограничение на броя присъстващи. По-късно през годината, когато епидемията отмине, срещите с музикантите и децата ще се проведат на живо в детски градини и училища.

За деветото дигитално издание зад инициативата застават известни български музиканти, които ще прочетат откъс от своя любима детска книжка, ще разкажат за себе си и любовта си към книгите и четенето. Това са Дидо, Дивна, Нина – Николина, Прея, Калин Вельов и Орлин Павлов.

Онлайн срещите с тях ще се проведат в дните след Великден, от 21 до 28 април, между 16:00 и 17:00 часа. Събитията са подходящи за деца и юноши на възраст между 7 и 14 години.

За участие е необходима единствено регистрация с имена и имейл на сайта https://webinaria.bg/.

Следете събитието за повече информация и програмата по дни.

„Походът на книгите“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Организатор: Асоциация „Българска книга“

Партньори: Българска Библиотечно - Информационна Асоциация, Фондация Глобални библиотеки - България, Столична библиотека, Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието - гр. София, Детски книги / Detskiknigi.com, София играе/ sofia.plays.bg

Моля почакайте...