-

За първи път Женският пазар с намаление от 10% за дамите на 8 март

3_8

Плодовете и зеленчуците на близо 200 сергии ще са по-евтини само в неделя

За първи път Женският пазар ще подари на дамите 10% намаление на плодовете и зеленчуците по повод Международния ден на жената - 8 март. Цените на селскостопанската продукция ще бъдат по-евтини само тази неделя, уточняват от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, което стопанисва най-старото тържище в столицата. Близо 200 търговци ще направят реверанс на дамите и ще предлагат продуктите на своите сергии, в т.нар. зеленчуков сектор на пазара между ул. „Кирил и Методий” и бул. „Сливница”, с по-ниска цена през целия пазарен ден от 9:00 до 20:00 часа. 

„Решихме да направим този подарък на дамите, защото Женски пазар вече 140 години е пазител на историята и традицията на нашия град, когато тук са идвали да пазаруват само жени. От там и името – Женски пазар. Благодарим на търговците, които се съгласиха да ни подкрепят в тази идея и да направим заедно толеранс към дамите. Надявам се, че тази инициатива по повод 8 март, ще стане традиционна“, уточни Драгомир Димитров, изпълнителен директор на пазар „Възраждане”.

Припомняме, че всяка събота от 10 до 16 часа Женският пазар е и домакин на Фермерски пазар „Пендара“, в който български търговци и занаятчии излагат своята продукция в пространството между улиците „Симеон“ и „Кирил и Методий”. Селскостопанската продукция е разделена в три продуктови зони – „Плодове и зеленчуци“, „Млечни и месни“ и „Други храни и напитки“, а организатори са фондация „LocalFood.bg“ и „Пазари Възраждане“ ЕАД.

Тази събота, на 7 март, организаторите са подготвили и Конкурс за най-вкусни традиционни домашни сърми. В 12:00 часа на кулинарната сцена на пазара претендентите за титлата „Майстор на сърмите“ ще демонстрират как се приготвят традиционната българска вкусотия.

Моля почакайте...