-

Премиера на романа "Глад" и среща с автограф с автора му Джамал Уариаши

unnamed_16

Джамал Уариаши е носител на Наградата за литература за 2017 г. на Европейския съюз 

Премиерата на романа „Глад” от Джамал Уариаши ще се състои на 20 ноември от 19:00 ч. в Casa Libri в сърцето на столицата.

Величията, които се сриват от пиедестала си, винаги са гъделичкали въображението на писателите. Александър Ласло, един от двамата главни герои в „Глад“, добива известност с дейността си за хуманитарна организация, която работи в лагерите на глада в Етиопия. Постепенно успява да привлече вниманието на Западния свят към африканската държава, където хората умират като мухи, и да набере дарения, които да осигурят така необходимата храна. Повратният момент идва с решението му да осинови няколко сирачета от лагерите и да ги отгледа в Нидерландия. Филантропът изпада в немилост, когато едно от осиновените му деца го обвинява в сексуални посегателства…

Джамал Уариаши (1978) е роден в Амстердам. Детството му преминава, по собствените му думи, „в съвсем обикновено типично мултикултурно семейство“. Майка му е нидерландка, а баща му е с марокански произход. Учи в една от добрите амстердамски гимназии, от която е изключен в XI клас. Между 2000 и 2008 г. следва психология в Амстердамския университет. Известно време работи като (онлайн) терапевт. Днес е писател на пълен работен ден и автор на 4 романа. През май 2016 г. в Нидерландия излиза романът „Глад“, за който Джамал Уариаши печели Наградата за литература на Европейския съюз.

Моля почакайте...