-

Изложба „Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета“

banner-argonavti

От 2 до 26 септември 2019 г. сдружение „Легал арт център“ представя изложбата „Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета“ в Галерия на открито в парка на НДК до кино „Кабана”.

Изложбата представя мита за Златното руно и аргонавтите, разказан през фотографиите на Васил Гарнизов и рисунките на деца от кварталите Филиповци и Факултета в София.

През месец февруари и март 2019 г. екипът на проект „Медея“, част от артистичната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019, провежда поредица от обучения по мита за Златното руно и аргонавтите с 46 деца от ромски произход в София. Целта на проекта е да въведе децата в света на античната митология и театър, като ги подготви и за включването им в софийския театрален спектакъл „Медея“, който от октомври 2019 г. ще се играе на сцената на театър „Азарян“ в НДК. 

В изложбата са представени моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и Снежина Петрова, произведенията на децата и техните спонтанни реакции и коментари.

Проектът се осъществява в партньорство с фондация „Здраве и социално развитие“ и с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“.

Очаквайте през октомври спектакъла „Медея“ и в София. Повече информация вижте тук: http://ndk.bg/event/medeya--8154-1  

Моля почакайте...