-

Месец на фотографията с изложбата „Фотоакадемика” в НДК

1-Nelly_Georgieva_Gavrilova_Lost_19 - 1

20-тото издание на ежегодния преглед на българската фотография „ФОТОАКАДЕМИКА” е най-дълго провеждания фото конкурс в страната

Месец юни наближава и носи със себе си магията на фотографията. На 7 юни от 19:00 ч. в НДК ще се открие традиционната изложба „ФОТОАКАДЕМИКА”, организирана от Фотографска академия „Янка Кюркчиева”. Организаторите на Фотографска Академия подготвят няколко важни събития в юбилейната програма с богато съдържание.

„ФОТОАКАДЕМИКА” е част от Месеца на фотографията, който през 2019 г. чества три важни годишнини - 10 години Месец на фотографията, 20 години Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркччиева” и 180 години фотографско изкуство.

В юбилейното издание на „ФОТОАКАДЕМИКА” най-добрите фотографии ще се борят за фотографски приз – статуетката „Академика”. А творби на млади автори до 18-годишна възраст в раздела „ФОТОАКАДЕМИКА учащи” ще получат стипендии от Министерство на културата.  Организаторите на фестивала ще връчат още медали и дипломи на най-успешно представилите се български автори през периода 2018-2019 г.

Може да разгледате фотографиите от „ФОТОАКАДЕМИКА” всеки ден от 8-и до 19-и юни от 11:00 ч. до 19:00 ч. на на Мраморно фоайе, НДК. Входът за посетители е свободен.

 

Моля почакайте...