-

Великденски концерт-матине „Христос и Прометей“

VELIKDENSKI_KONCERT_1920_1080_pix

С настъпването на Великденските празници Национален дворец на културата подготвя специален подарък за публиката – концерт-матине „Христос и Прометей“ с участието на Янко Маринов /орган/ и Милена Георгиева /сопран/ на 20 април (събота) от 11:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Концерт ще предложи програма от бароковата и романтична епоха, с произведения на композиторите Йохан Себастиан Бах, Ференц Лист и Макс Регер.

НДК възстановява концертите на дигиталния орган в кино „Люмиер Лидл“, чийто звук привлича много почитателите на музиката. На 20 април за първи път инструментът в НДК ще бъде свързан с дигитализирани известни барокови и романтични органи – така ще бъде осъществено мислено пътешествие из Европа.

НДК е притежател на електронен орган и именно такъв ще бъде използван на 20 април. Инструментът позволява звукът, който публиката ще чуе, да се обогати с нови тембри.

Концертът е посветен на паметта на големия органист и композитор Жан Гийю /1930 – 2019/.

Билети за „Христос и Прометей“ можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на ticket.ndk.bg на цени от 14 и 10 лв.

Моля почакайте...