-

Концерт „Съвременна фантазия“ в Културно-информационния център на Република Македония в София

pokana_1_7

На 20 ноември от 18:30 часа в салона на Културно-информационния център на Република Македония на ул. "Оборище" 7 в София ще се състои концерт „Съвременна фантазия“. 

Певиците Мая Митровска и Марина Коруновска под съпровод на пиано от Александра Янковска ще представят творби на македонски и български композитори. Ще бъдат изпълнени арии, дуети и композиции за пиано от композиторите Георги Златев, Тодор Скаловски, Кирил Македонски, Трайко Прокопиев, Панчо Владигеров, Иван Маринов, Давор Нечак, Любомир Брангьолица, Любомир Пипков, Борян Цанев и Сотир Голабовски. Премиерно ще бъде представена новокомпозирана солова песен. 

Мая Митровска и Марина Коруновска често се изявяват самостоятелно, но също и като дует. Техният проект под надслов „Гершуин като инспирация” е подкрепен от Министерството за културата и е реализиран в много градове на Република Македония. Сътрудничеството им с пианистката Александра Янковска започва преди няколко години, а за проекта „Съвременна фантазия“ всеки ден музицират и работят над своето художествено усъвършенстване. 

Моля почакайте...