-

ФОРТИСИМО ФЕСТ 2018

ff18-fb-event

Този септември турнето на “Фортисимо Фест” минава през Разград, Враца и София със звездното участие на Софийска филхармония, Разградска филхармония, Дони, Светлин Русев, Михаела Филева, Славин Славчев, Георги Андреев, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова, хор “Ваня Монева” и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

Три изключителни концерта на открито - в Разград на 12 септември, площад “Ларго”, във Враца на 14 септември пред спортен комплекс “Христо Ботев” и в София на 16 септември пред Народен театър “Иван Вазов” ще съберат отново под звездите любителите на българската музика от последните 100 години. Началото на концертите ще е в 20.00 ч. Входът е свободен.

Програмата ще бъде разделена на три части. Тя ще започва с класически български произведения за оркестър, след това водещите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов ще пренесат публиката през фолклорните мотиви на Георги Андреев, а за финал ще звучи незабравима музика от култови български филми.

Българската филмова музика за втори път присъства в програмата на “Фортисимо Фест” и това се случва след големия й успех на концертите през 2017 г. По традиция фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина.

Организатори: фондация “Америка за България” и фондация “Триола Квинтола”.

 ***

“Фортисимо Фест” е фестивал за класическа музика, основан през 2010 г. от маестро Максим Ешкенази с подкрепата на фондация “Америка за България”. Философията на фестивала стъпва върху преодоляването на границата между елитарното изкуство и широката публика. Дългострочната му цел е да доближи класическата музика и съвременното симфонично изкуство до възможно най-много българи. В годините на своето съществуване “Фортисимо Фест” привлича млади и успешни творци и представя музиката по нетрадиционен, модерен и завладяващ начин. От 2017 г. “Фортисимо Фест” посвещава концертите си на голямата българска музика.

Моля почакайте...