Празнично събитие в село Извор (Община Босилеград, Република Сърбия), посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

21

На 24 май в село Извор пред църквата „Света Троица“ (Община Босилеград, Република Сърбия) се проведе празнично събитие, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Камерен хор „Иван Топалов“ с диригент Антоанета Георгиева към Двореца на културата в град Перник изпълни църковни и възрожденски песни. Стихотворения прочетоха ученици от ОУ „Георги Димитров“ в Босилеград и ученици от 55 СОУ „Петко Каравелов“ в София. Водещ на събитието беше актрисата Василка Сугарева.

На тържеството присъстваха жители и гости на Босилеград, ученици и учители. Поздравителни слова изнесоха Иван Николов - председател на Културно-информационния център на българското национално малцинство в Босилеград, Едвин Сугарев - генерален консул на Република България в Ниш, д-р Валентин Янев - съпредседател на Граждански комитет „Западни покрайнини“.

Събитието беше организирано от Столична община, Културно-информационният център на българското национално малцинство „Босилеград” и Граждански комитет „Западни покрайнини“.

Моля почакайте...