Награди за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев” за 2019 г.

3_5

На 17 април на церемония в Централния военен клуб бяха връчени Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев” за 2019 година.

Актьорът Димитър Николов спечели Голямата награда за полет в изкуството в конкуренция с още петима млади творци от различни сфери.

Кметът на град София - г-жа Йорданка Фандъкова, връчи специална награда на театралния режисьор Петър Денчев. Той ще има възможността да реализира спектакъл на сцената на общинския театър „Възраждане“ през следващия театрален сезон.

На церемонията беше връчена и първата Награда за Кино 355, създадена по повод 10-годишнината на Фондация „Стоян Камбарев”. Фондацията отправя предизвикателство към младите творци в областта на киното, а професионално международно жури избира тримата финалисти - Стефани Райчева, Йордан Михайловски и Надя Тодорова. Всеки от тях заснема свой 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Статуетката и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от Фондация "Стоян Камбарев" и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio получи Йордан Михайловски.

Церемонията за връчване на Наградите за полет в изкуството на Фондация „Стоян Камбарев” е част от Календара на културните събития на Столична община.

Моля почакайте...