-

Филмът „Петя на моята Петя“, посветен на Петя Дубарова, тръгва по кината от 21 януари

Филмът „Петя на моята Петя“ ще бъде на екран в кината от 21 януари 2022 г. Продуцент на филма е Николай Урумов („БЪФ пикчърс”), копродуцент е Кръстьо Ламбев („Консепт студио”). Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Ролите са поверени на Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Във филма участват като статисти близо 500 жители на град Бургас.

"Петя на моята Петя" ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? Колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си?

В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а другата мъдра и митична. Обединява ги желанието да живеят по собствени правила и да бъдат такива, каквито са избрали, противопоставяйки се на системата, която цели да превърне младежите в „консервни кутии без етикети“.

„Петя на моята Петя“ е филм за борбата на всяко поколение да бъде себе си със собствените си изразни средства и методи, да защити своите ценности, макар и грешни в очите на другите. Прелиства страници с поезия, отваря незаздравели рани и настоява за отговори. Строи мостове между миналото и настоящето, защото истината има много лица, а историята се повтаря.

Премиерата в кината през 2022 г. е по повод 60-годишнината от рождението на забележителната Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непримиримост.

Вижте официалния трейлър тук.

 

 

Моля почакайте...