-

Премиера на филма "Отново съм тук" за Боян Петров в рамките на "Киномания"

Филмът "Отново съм тук" (Here I am, Again) ще има своята премиера в България на 29 ноември в рамките на „Киномания“. Продукцията ще има две прожекции от 18:00 ч. и 20:30 часа в кино "Люмиер". След прожекциите ще бъде представен екипът, създал филма.

Дъщерята на Боян Петров, която също участва във филма, ще присъства на премиерата, връщайки се специално за събитието от Швейцария.

„Този филм е много специален за мен. Той дава възможност повече хора да се докоснат до това, което беше баща ми“, споделя Тея.

"Отново съм тук" проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста. Именно там Боян изчезва и въпреки безпрецедентната спасителна акция, не е открит.

До момента филмът е селектиран на международни фестивали в Италия, Германия, Испания, Чехия, Румъния и Дания, като спечели и престижната City of Bolzano Golden Gentian Prize за "Най-добър изследователски и приключенски филм" от 69-ото издание на филмовия фестивал в Тренто, Италия.

От 3 декември "Отново съм тук" ще има прожекции в кината в цялата страна.

Екип:

Режисьор – Поли Генчева

Продуцент – Поли Генчева/ "ТАРА ТРИЙ ПИКЧЪРС"

Продуцент – Мартичка Божилова/ "АГИТПРОП"

Продуцент - Емил Спахийски

Оператор – Красимир Андонов

Сценарий – Поли Генчева / Нина Алтъпармакова

Монтаж – Нина Алтъпармакова / Михаил Дервенски

Музика – Георги Стрезов

Звук и Аудио микс – Валерия Крачунова / Иван Андреев

Постпродукция, цветни корекции & супервайзър – Тодор Г. Тодоров

 

Моля почакайте...