-

„Сити Марк Арт Център“ с два спектакъла в „Нощ на театрите“: "Дом за овце и сънища" и "Жената е странно животно"

20 ноември от 19:00 ч. в „Сити Марк Арт Център“
"Дом за овце и сънища"

Вълнуващ, умен, чувствителен, оставящ без дъх спектакъл за нашата история от 1912 година до наши дни.

Една овца, две овце, три овце... Пред малката къща на една сляпа гадателка се вие върволица от хора. Стоят и чакат да съмне, а тя сънува. Един бял овен я води през пътеките на времената. Минава през опожарено село в Беломорска Тракия през 1913 г., пътят й пресича бягащо на Запад момче от 1990 г., среща една изгубена крава от 2018 г., чува гласовете на неродените от 2030 г. Хора от всички краища на света, от миналото и бъдещето, я дърпат за ръцете и искат да разкажат историята си. Всички те търсят нещо или бягат от нещо.

Театрална награда ИКАР `2019 в категория „Музика“ и номинация за театрална награда ИКАР `2019 в категория „Главна женска роля“. Носител на немската награда „Брюке Берлин 2020“ за драматургия от Централна и Източна Европа

Автор и изпълнител: Здрава Каменова
Режисьор: Гергана Димитрова
Музика на живо: Павел Терзийски
Видео на живо и костюм: Никола Налбантов
Асистент-режисьор: Олга Кочанова
Пространствена концепция: Наташа фон Щайгер


"Жената е странно животно"
20 ноември от 21:00 ч. в „Сити Марк Арт Център“

Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена…или по-скоро различно животно…

Ще прекарате една абсурдно смешна седмица с нея и лудите й приятелки. Дали ще намери това, което търси някъде между дългите опашки за поредния кастинг, разходките в огромна картонена рекламна кутия или на поредното предаване, в което е платена публика? Ще ви оставим да разберете сами.

Но едно е сигурно - тя ще ви разсмее до сълзи и ще ви накара да я обикнете. One lady show с една китара и една безумно огнена актриса - Яна Огнянова.

От автора на „Помощ, имам две деца”, ''Апетит'', ''Късметът на кукувицата'' и др. – Здрава Каменова.

Моля почакайте...