-

Творчески резиденции в София за 2021 г. на Къща за литература и превод

unnamed_2

РЕЗИДЕНТСКА ПРОГРАМА В СОФИЯ

Къща за литература и превод

май-декември 2021

Срок за подаване на заявки за интерес: 31 март 2021

Къща за литература и превод отваря отново програмата за международни писателски и преводачески резиденции за 2021 г. с надеждата, че годината ще бъде по-спокойна и ще позволи международна мобилност.

Резиденциите дават възможност за спокойна и мотивираща работа по творчески проекти, за създаване на нови професионални контакти и общуване с българската публика. На чуждестраните преводачи от български език програмата предоставя чудесна възможност да опреснят езиковите си знания, да работят директно с автора, когото превеждат, да получат подкрепа от други преводачи, изследователи и специалисти, да се срещнат с колеги от други държави, работещи с български език. Резидентите писатели, на свой ред, ще могат да се потопят в българския контекст и да се запознаят отблизо с темите, които ги интересуват.

Програмата предлага на резидентите безплатно настаняване в София и работно пространство с библиотека в Къща за литература превод.

Допълнителна информация за програмата можете да намерите тук.

За 2021 г. Къща за литература и превод предлага и резидентски стипендии по различни партньорски програми. Вижте повече за условията и кандидатствайте за стипендия тук.

Повече за програмата и стипендиите

Моля почакайте...