-

7 дни повече с онлайн изданието на MASTER OF ART

Master of Art 1280x720-new (1)

На изключителен зрителски интерес се радва шестото издание на фестивала за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството - MASTER OF ART. Ето защо, за радост на почитателите, достъпът до всички 30 пълнометражни и 17 късометражни заглавия от актуалната селекция ще бъде удължен с още една пълна седмица. Продукциите ще могат да се гледат онлайн до 7 март включително на платформата Neterra.TV+, като зрителите могат да им се насладят от всяка точка на страната и от всякакво устройство. Броени дни след началото си MASTER OF ART, на който НДК е традиционен партньор, отбелязва рекорден брой гледания както на новите филми, така и на секцията със специално подбрани фаворити от предишни издания.

Почитателите на изкуството и документалното кино могат да избират между два вида пакетни билети: всички филми от фестивала срещу 25 лв. или 15 заглавия по избор срещу 15 лв. В пакета от 15 заглавия всички късометражни филми се равняват на един пълнометражен. Двата варианта са достъпни тук: https://neterra.tv/festival/master-of-art.

Всички зрители, които вече имат закупени пакети, получават допълнителни 7 дни за още повече интригуващи продукции от богатата програма.

На особен интерес до момента се радват: филмът за знаменитата Клаудия Кардинале „Клаудия, мистериозната“; историята за ски пистата в центъра на Копенхаген „Да си направиш планина“; биографичният поглед над живота на художника и бохем „Тайните на Модиляни“; документалното изследване на титаните на италианския неореализъм „Фелини срещу Висконти: Дуел по италиански“ и още: „Бернини разказва Бернини“, „Ботеро“, „Мис ван дер Рое - Павилион Барселона в две действия“, „Монреал - в светлината на спомените“, "Марсел Дюшан: Изкуството на възможното“ и други.

Тазгодишната селекция запознава зрителите с редица любопитни личности и техните истории. Българският „Човекът с лулата“ ни среща с изключителния художник и аниматор Иван Веселинов, един филм направен с много любов от друг аниматор - режисьора Андрей Кулев. „Кимоната на Кубота. История върху коприна“ е за японския майстор, прекарал десетилетия в експерименти, пресъздаващи традиционна техника за декориране на тъкани, която по-късно служи за мост между Япония и света на висшата мода. Филмът „Станислав Немчик - последният бунтар на архитектурата“ пък ни среща с подценявания архитект от Силезия, виртуоз на тухлените сгради, известен още като „полския Гауди“. В „Хлябът наш насъщен“ се разкрива интересна гледна точка към един от неотменните елементи от живота на всевъзможни култури - хляба. Филмът е заснет на няколко континента, а следата му минава дори и през България.

Почитателите на танцовото изкуство могат да открият нещо интересно и от тази сфера - филмът „Изтръгнати: Пътуването на танца“ проследява историята на джаз танца и неговият триумф над потисничеството и привилегиите. За любителите на литературата селекцията съдържа заглавия като „Етгар Керет“ или „Чудото на малкия принц“ - изключително човечен филм за страстните преводачи на книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери, намерила живот на повече от 375 езика, поглед над личните им истории и мотивации.

Разнообразието от сюжети за изкуство, представени в зимното онлайн издание на MASTER OF ART е впечатляващо, а пътешествието минава през близки и далечни дестинации като Япония, Камерун, Лесото, Мароко, Русия, Канада, Израел, Италия и други.

Пълната селекция от 30 пълнометражни и 17 късометражни филма от онлайн изданието на MASTER OF ART ще бъде достъпна до 7 март включително на Neterra.TV+. Пакетите са достъпни тук: https://neterra.tv/festival/master-of-art  

 

MASTER OF ART:

„Мастер оф арт“ е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Фестивалът е фокусиран върху различни артистични подходи и разглежда творческите виждания върху историята на изкуството, както и съвременното изкуство, като същевременно отбелязва мултикултурното разнообразие в днешно време. Организира се от продуцентска компания СПОТЛАЙТ и Фондация „Master of Art” с подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Програма „Култура“ на Столична община. НДК е традиционен партньор на събитието.

NETERRA.TV+:

Neterra.TV+ е  българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.

Моля почакайте...