-

Детска киномания 2020

3uvb09u644qlke_scale960x800

За трета поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал „Киномания“ ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

Фестивалът отново отваря широко вратите си за кино творчеството на деца от цялата страна, за които киното е страст и забавление. Заради мерките за безопасност, тази година церемонията ще се проведе изцяло онлайн. Следете страницата във фейсбук, където на 29 ноември 2020 г. ще бъде пуснат линк, на който ще можете да гледате церемонията безплатно по връчването на наградите. Тя ще започне в 11.00 ч. 

Специално подбрано жури ще открои тези автори, които ще получат наградите на „Детска Киномания 2020“. С тази нелека задача тази година ще се наемат актьорът Ненчо Балабанов, аниматорът Станислав Цветков от Студио Змей и Ники Начев от киностудио БУФО. Водещ на събитието ще бъде популярната актриса Поли Христова, известна с театралните си и телевизионни превъплъщения и позната като Пополина Вокс.

Ако обичате да създавате кратки игрални или анимирани стоп моушън филми, сега имате уникалната възможност, творчеството ви да бъде да излезе пред широк кръг от публика и да се състезава с десетки други детски творби в „ДЕТСКА КИНОМАНИЯ 2020“.
 
“Детска Киномания 2020” се осъществява с подкрепата на Vivacom fund и Националния дворец на културата. 

Киномания е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Моля почакайте...