-

Втора част от интеграла „Людмил Ангелов свири Шопен“

LAngelov 4 Concert4 ForPrint2-2

Европейският музикален фестивал представя втората част от интеграла „Людмил Ангелов свири Шопен“ с Оркестъра на Класик ФМ радио, която ще се състои на 23 и 24 ноември 2020 в зала „България“ от 19:30 ч.  В програмата ще прозвучат три произведения за пиано и оркестър от великия полски композитор – Фантазия върху полски теми оп. 13,  Andante spianato et Grande polonaise brillante оп. 22, както и прекрасният Концерт №1 в ми минор, считан за един от най-забележителните романтични клавирни концерти. След изключителния успех на първата част от интеграла, състояла се през септември, сега Людмил Ангелов отново ще покаже своето блестящо майсторство и проникновена интерпретация на шопеновата музика. Той ще си партнира с опитните музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио, а на пулта ще гостува маестро Пьотр Сулковски – един от най-изявените млади полски диригенти. Събитията ще бъдат проведени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки,  а капацитетът на залата е ограничен до 30%.

Всички билети от 15 април 2020 – първоначално обявената дата за концерта, важат без заверка за 24 ноември. На касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и на www.ticketsbg.com все още могат да бъдат закупени билети за 23 ноември 2020.

Европейският музикален фестивал се организира от агенция „Кантус Фирмус“ и е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата.

Партньори на интеграла „Людмил Ангелов свири Шопен“ са Полският институт и Софийската филхармония.

         

Моля почакайте...