-

Представяне на документалния филм „Мълчание с достойнство“ на Адела Пеева

Plakat_Мylchanie_1

Документалният филм „Мълчание с достойнство“, разказващ за живота и творчеството на известните български кинорежисьори, семейството Ирина Акташева и Христо Писков, ще може да бъде видян утре, на 5 ноември (четвъртък) от 18 часа в културния център Casa Libri, в рамките на кино-литературния фестивал „Синелибри“ в София. А на 6 ноември (петък) от 18 часа в кино „Одеон“, като част от програмата на фестивала, ще се проведе и специална прожекция, на която ще присъства екипът на филма.

Документалният разказ за Ирина Акташева и Христо Писков разкрива на зрителите неизвестни детайли от историята на българското кино и взаимоотношенията между политическия елит и интелигенцията в България по времето на комунизма. Двамата автори, които са част от групата на реформаторски настроените интелектуалци, имат тежка творческа участ, тъй като много от филмите им са забранявани или спирани за реализация от политическата цензура.

Режисьор и продуцент на „Мълчание с достойнство“ е Адела Пеева, сърежисьор е Антоний Дончев. Сценарият е на Адела Пеева и Люсиена Крумова, а оператор е Емил Топузов. Филмът е реализиран с подкрепата на Национален филмов център и Столична програма „Култура“.

Моля почакайте...