-

Концерт "Лауреатите II" от цикъла "Музикални вторници"

2020-11-02-Laureati 2

На 2 ноември от 19.00 ч. в зала БИАД един от големите ни талантливи пианисти - Никола Богомилов  - ще изнесе свой самостоятелен рецитал, който е част от цикъла „Музикални вторници“, финансиран от Програма „Култура“ на Столична община.

Никола Богомилов е роден на 27 февруари 2003 г. Започва да свири на пиано на 6-годишна възраст. Ученик е в класа по пиано на проф. д-р Александър Василенко в Национално музикално училище „Любомир Пипков” – София. Носител е на редица призови, включително специални награди, от международни конкурси в България, Италия, Румъния, Хърватия, Сърбия, Македония. Значителен брой от тях са първи: Първа награда от VI Международен конкурс за пианисти “Piano talents” в Милано, Италия, Абсолютна първа награда от X Международен конкурс за пианисти “Mozart” във Фраскати (Рим), Италия, както и специална награда на фондация “Нова музикална академия” - самостоятелен концерт в Рим, Първа награда от Международния конкурс “Pro piano Romania” - Букурещ, Първа и специална награда в конкурса „Звукът на времето“ гр. Велико Търново, Първа и специална награда и стипендия от Министерството на културата в Международния конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика „MAGIC“, гр. Бургас, Първа и специална награда за ярко дарование на Международния клавирен конкурс „Класика и съвременност“, гр. Стара Загора, Първа награда на Международния конкурс за млади пианисти в гр. Враня, Сърбия, Първа награда на Международния конкурс за камерна музика в гр. Кавадарци, Македония в клавирно дуо с Петър Баждаров (класирани на първо място сред клавирните дуа от всички възрастови групи).

Никола Богомилов e участник в майсторските класове на изявени педагози като: проф. Павел Гилилов, проф. Катаржина Попова-Зидрон, проф. Павлина Доковска, проф. Людмил Ангелов и много други.

Моля почакайте...