-

„Неизбежните часове“ - изложба живопис на Долорес Дилова

re   Dolores Dilova SBH 2020_1

СЪЮЗЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ

представя

НЕИЗБЕЖНИ ЧАСОВЕ

Изложба живопис на ДОЛОРЕС ДИЛОВА

Галерия на СБХ, ул. „Шипка“ 6

20 октомври – 10 ноември 2020

Вернисаж: 20 октомври, вторник, 16:00 - 19:00 ч.

Долорес Дилова представя около 50 картини, излезли от ателието й в последните 2-3 години.

„Неизбежните часове“ на работа идват след срещи с природата, с обсебващи места, които са й въздействали така силно, че е невъзможно да не изрази това въздействие.

Всяка една история има ново начало в картините, местата заживяват нов живот в тях, отвъд реалността. Те променят художничката наблюдател, а една промяна не остава статична, води до други промени, влияе, рефлектира в работите, в състоянията, изразени в нейната живопис.

Долорес Дилова  се вълнува как понякога на пръв поглед случайното неизбежно води в нови посоки. Всичко е било и ще бъде верига от неизбежни връзки, последователни натрупвания, на които тя придава нов смисъл.

Нейното творческо кредо е с искреност и откровеност, без специални концепции и извън теченията и определенията за модерност да върви по своя път. Това, което я владее, е цветът – дълбочината му, нюансите, ролята му в предаването на лично внушение за мястото, за преживявания и срещи.

Последно нарисуваните картини са рефлексия от дългоочаквано, но несбъднато пътуване, един поглед през завесата на ограниченията.

Моля почакайте...