-

SOUND UNDERGROUND за Деня на София - Мотриса от третия метродиаметър ще се превърне в сцена за градска култура

vis_so

Музика на живо, диджей пърформанс и театър на движението са само част от изненадите във флашмоб културния проект, организиран от Студентското сдружение в обществена полза "Национален център за иновации и дигитални изкуства" за Деня на София. Мотриса от третия метродиаметър ще бъде „подобрена“ с озвучаване, и художествено осветление, брандинг и украса, както и изпълнена с млади артисти в  часовете на ранния следобед след 12:00 ч. и след 19:30 ч. на 17 септември, четвъртък.

SOUND UNDERGROUND ще се състои за първи път в България. Акцията е вдъхновена от добрите практики като Tram Party, Tram Session и Subway Drum в мегаполисите Лондон, Хонг-Конг, Токио, Берлин, Ню Йорк, Варшава и Будапеща. Целта на инициативата е да изненада и зарадва столичани и гостите на града с добро настроение в празничния ден и е под мотото „Хвани различната мотриса“.

Във влакчето зад диджей пулта ще застанат градските легенди на електронната музика - DJ VLD и Disco Manga. Български музиканти ще се включат и с вокални импровизации в акомпанимента на китара и саксофон "на борда" на различната мотриса.

SOUND UNDERGROUND се осъществява със съдействието на Столична община, а домакин и съорганизатор е Метрополитен ЕАД.

Мотрисата ще се движи по разписание и на пръв поглед нищо няма да издава, че нещо различно ще се случи. На пероните обаче пътниците ще се озоват буквално в „друго измерение“. На всеки пробег по маршрута от Красно село до кв. Хаджи Димитър, музиката ще се променя от трап, през хип-хоп, БГ поп, предвидени са стрийт танци, алтернативни арт-спортни демонстрации и пантомима.

SOUND UNDERGROUND разчита на доброто настроение на всички пътници без значение от тяхната възраст.
Организаторите от Националния център за иновации и дигитални изкуства избират новия метродиаметър като символ на модерността и свързаността между времето, пространството и различните генерации.

На борда на мотрисата, стюарди ще съблюдават за сигурността, носенето на предпазни маски и недопускането на струпване на прекалено голям брой пътници, във връзка с противоепидемичните мерки. Все пак, най-любопитните ще имат възможността да сканират QR код на постерите,
позиционирани в мрежата на метрото и да узнаят приблизително точните часове на флашмоба.

Събитието в подземната железница на София ще бъде заснето за официален художествен клип.

Организаторите на SOUND UNDERGROUND ще кандидатстват с концепцията в различни конкурси през 2021 г. за трансформация на градската среда чрез съвременна култура и обещават тя да се превърне в традиция.

Моля почакайте...