-

На 17 септември отбелязваме Деня на София

Тази година традиционните празнични церемонии, провеждани от Столична община, няма да се състоят, поради мерките за ограничаване разпространението на корона вируса.

Независимо от извънредните обстоятелства, процедурата по определяне носителите на Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата се проведе успешно. Удостоените с награди, както и номинираните в различните области на културата, ще бъдат представени в специално заснет филм, който ще бъде излъчен на 17 септември от 22.00 ч. по БНТ1.Творческият екип, който подготви филма, включва Юрий Дачев, Стоян Радев, Никола Тороманов, Владимир Михайлов, Стефан Щерев.

От малкия екран наградените ще споделят мисли, свързани, както с конкретната им работа, станала повод за отличието, така и с важната мисия на културата в моментите на изпитание, през които преминаваме.

Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата се връчват в областите Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства. Присъжда се и Специална награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Моля почакайте...