-

Летните спектакли на Софийската опера завършват на 2 август

CHAP4852

На 2 август завършват летните спектакли на Софийската опера и балет в столицата. Извънредните спектакли на „Маmmа mia!“ са на 30, 31 юли, 1 и 2 август на езерото Панчарево. С тях се закрива лятната сцена „Музи на водата,“ гостуваща на фестивала "Опера в парка". Събитието се провежда с домакинството на кмета на Район Панчарево г-н Николай Гюров.

Многобройните зрители ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA "Super Trouper", "Dancing Queen", "Knowing Me, Knowing You", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Music", "Money, Money, Money", "The Winner Takes It All", "Voulez-Vous", "SOS", създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия.

Последните детски спектакли в парка на Военна академия са на:

31 юли, петък, "Мечо Пух" от Андрей Дреников, от 10:00 часа

01.08, събота,"Вълшебната флейта" от Моцарт, от 11:00 часа

02.08, неделя, "Трите прасенца" от Александър Райчев, от 11:00 часа

Проектите "Опера в парка", "Музи на водата", както и "На опера в полите на Витоша", който завърши на 19 юли с операта "Кармен" от Жорж Бизе, са под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и са част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Софийската опера и балет продължава своите спектакли извън столицата в Белоградчик и на Цари Мали град. Очаквайте новата програма.

Моля почакайте...