-

A to Jazz: концерт на "Ангел Заберски квартет"

AtoJazZ-AZaberski-630x1200

„Ангел Заберски квартет" е съставен от изявените български джаз изпълнители Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката.

Ще можем да им се насладим благодарение на A to JazZ Concerts на 4 юли от 20:00 ч. на лятната сцена на НДК – „Платформа А6“.

Въпреки мъгливата културна среда през тези месеци музикантите от „Ангел Заберски квартет" ще имат удоволствието да представят за първи път на живо новия си албум, след онлайн премиерата му миналия месец. Музиката е композирана от Михаил Йосифов и Ангел Заберски, като пиесите на Ачо са в стил бибоп и мейнстриим, а две от тях са по-оркестрови, по-симфонични, инспирирани от проекта му „Симфони джаз“. Пиесите на Мишо са в присъщите за него оптимистични джазови композиции с голяма доза импровизации и разбира се типичния за него жизнеутвърждаващ закачлив елемент. Разбира се и двамата композитори са оставили и достатъчно време за майсторството на Стоян Янкулов и Борис Таслев.

Билети ще намерите тук - https://epaygo.bg/2616719205 

Фестивалът A to JazZ е част от Календара на културните събития на Столична община.

Лятната сцена на НДК „Платформа А6“ е покрита, изцяло съобразена с мерките за безопасност, а освен това е оборудвана със специална дезинфекцираща кабина с озон, която осигурява максимален комфорт и спокойствие на посетителите.

Моля почакайте...