-

Отворена покана на галерия „Галерия“ за самостоятелни или групови изложби

unnamed 11

Галерия „Галерия“ отправя покана за предложения за самостоятелни или групови изложби, които да се състоят през втората половина на 2020 г. oнлайн на уебсайта на галерията www.gallerygallery.space.

Изложбите ще са част от допълнителна кризисна програма, която допълва програмата на галерията и ще се реализира единствено онлайн.

Поканата няма специфично заглавие или тема, но от галерията предпочитат работи, които отразяват критично настоящата ситуация, включените медии или технологии. И още: търсят работи, измислени и създадени, специално за уеб пространство.

Проекти, които показват галерия от снимки на живопис, скулптура, документации на пърформанси и други работи, предназначени да бъдат разглеждани в реално физическо пространство, няма да бъдат част от селекцията.

Кой може да кандидатства?
Тази покана е насочена към:

Художници, които живеят и работят в България независимо от своята националност.

Всички художници, които са кандидатствали, или са имали намерение да кандидатстват по столична програма „Солидарност в културата“ - независимо дали са получили подкрепа.

Селектираните проекти ще бъдат презентирани на сайта на галерията и популяризирани чрез техните социални мрежи и мейлинг листа. Ако сайтовете са статични може да бъде предложен безплатен хостинг и субдомейн на gallerygallery.space. Техническите детайли щебъдат обсъдени с всеки автор допълнително.

Ако сте млад дебютиращ автор, организаторите Ви съветват да изчакате следващата отворена покана, която ще бъде публикувана съвсем скоро и ще е насочена специално за Вас.

Какви документи трябват?
Няма на има формуляри или отчети за попълване. От галерията искат само да им изпратите един имейл със следните прикачени файлове:

Описание на проекта - между 900 и 1800 знака
Кратка биография с линк към Вашия уебсайт или портфолио
Скрийншотове или визуален материал за Вашето предложение
Ако искате да изпратите видеа, софтуер или код, моля изпратете линк към тях.

Срокове
Изпращайте Вашите предложения на gallerygallery@reaktiv.bg  през месец май и юни. Получените предложения ще бъдат разглеждани своевременно. Очаквайте обратна връзка до 10 дни след получаване на вашето предложение.

Какво представлява галерия „Галерия“
Галерия „Галерия“ е проект на художниците и куратори Албена Баева и Рене Беекман. Това е първата по рода си галерия в България с изцяло дигитален фокус.

Галерията няма физическо пространство. Изложбите са достъпни само от мобилните устройства на зрителите, които се свързват с локалната WiFi (безжична) мрежа на галерията. Рутерът, който създава тази мрежа се намира в ателието на студио „Реактив“, чиито създатели са Албена и Рене.

Поради необичайната ситуация, свързана с Covid-19 пандемията, до края на годината всички изложби на галерия „Галерия“ ще са достъпни и онлайн на сайта на галерията. 
 

Моля почакайте...