-

„Солидарност в културата”: младият пианист Иван Керековски представя онлайн проекта "Клавирни екскурзии"

Младият пианист Иван Керековски представя проекта "Клавирни екскурзии" в онлайн канала си в Youtube и в профила си във Facebook. Всяка седмица, в рамките на два месеца, той ще разучава и изпълнява по една пиеса, избрана от почитателите му в социалните мрежи от предварително определен от него списък. По тази начин той не само ще радва публиката, но и ще развива и обогатява своя репертоар - едно от най-важните неща за младите музиканти. 

Таланливият пианист кани всички, които обичат клавирната музика, да го последват в пътешевствието му до далечни или близки места, до които само изкуството може да ни отведе в тези времена на изолация.

Вие определяте коя да бъде пиесата за следващата седмица с Вашите коментари!

Следете Иван във Facebook тук: https://www.facebook.com/kerekovsky и в Youtube калана му beyond-the-keyboard 

Проектът "Клавирни екскурзии" се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата „Солидарност в културата”.

***

Иван Керековски е ярък представител на новото поколение български пианисти. Той е роден през 1991 г. във гр. Варна в семейство на музиканти. Завършва средно образование в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в класа по пиано на Мили Белчева. Участва в майсторски класове по пиано и камерна музика. Лауреат е на различни конкурси. През 2010 г. е приет да учи в класа по пиано в Кралската фламандска консерватория в Брюксел, където завършва бакалавърска и мистърска степени с отличие. През 2012 г. печели престижната белгийска стипендия "Вокасио" сред 300 кандидати. Иван Керековски е работил с Бруно Канино, Паул Бадура-Шкода, Емил Наумов, квартет "Талих", "Ансамбъл Модерн", Маркус Щокхаузен, Мено ван Делфт.  През 2015 г. се завръща в България.  В момента живее и работи в София като пианист на свободна практика.

Моля почакайте...