-

Софийска градска художествена галерия и нейните филиали отварят врати на 19 май

DJI_0973_edited

Софийската градска художествена галерия и нейните филиали галерия „Васка Емануилова“ и галерия-музей „Дечко Узунов“ отварят врати за индивидуални посещения на 19 май, вторник , с работно време за СГХГ от 10.00 до 19.00 ч., а за филиалите от 11.00 до 19.00 ч.

Обслужването на посетители ще се осъществява при спазване на изискването на социална дистанция, при всички противоепидемични мерки  и особености при посещение на художествени музеи /галерии/:

·        В изложбените зали на СГХГ ще се допускат до 25 посетители. Във филиалите ще се допускат съответно за галерия „ Васка Емануилова“ – до 6 посетители, а за галерия „ Дечко Узунов“ до 2 посетители. Престоят за разглеждане е от 30 до 60 минути.

·        При влизане в галериите посетителите са задължени да носят предпазни маски. На входа се дезинфекцират ръцете на всеки отделен гражданин.

·        При разглеждане на експозициите зрителите следват задължителен ход за разглеждане от ляво надясно на дистанция.

·        Поединичен достъп до касите при спазване на дистанция;

·        При желание от посетителите да разгледат артикулите в книжарницата на СГХГ, задължително се ползват ръкавици за еднократна употреба, които галерията предоставя.

·        Поединично ползване на сервизните помещения.

·        Посещенията в СГХГ и нейните филиали се извършват от гражданите на собствен здравен риск.

Дезинфекция на изложбените зали  - от 9.30 до 10.00 ч., 13.00 до 13.30 ч. и от 16.30 до 17.00 ч.; проветряване - на всеки кръгъл час.

Не се допускат никакви масови мероприятия.

Откриване на експозиции и представяне на издания /албуми и каталози/ ще се осъществява на открито – на площада до сградата на СГХГ, на площада пред галерия „Васка Емануилова“ и в двора на галерия „Дечко Узунов“.

Снимка: СГХГ

Моля почакайте...