-

Национална кампания „Купи 1 книга“

#ЗаДаЯИмаКнигата

Националната кампания „Купи 1 книга” стартира на 2 април - Ден на детската книга, под надслов „За да я има книгата“ и обедини издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти в една обща кауза.

Мисията на инициативата е да обедини усилията на обществото в единна цел и посока – да помогне на книгата днес, за да я има в бъдеще. Да призове всеки, който може да отдели средства да закупи книга или да дари книги за кауза, да се включи в кампанията за спасяване на книгата чрез специално създадената уеб страница на инициативата www.kupi1kniga.com

Кампанията е инициирана от издателство „Ентусиаст“ и се провежда с активното съдействие на Асоциация „Българска книга“. До момента в нея са се включили близо 200 издателства и онлайн книжарници. Акцията има за цел да насърчи онлайн продажбите като насочва читателите към електронни магазини, за да подкрепи извънредните мерки и социалната дистанция.

Организаторите вярват, че малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност и да гарантират нейното бъдеще. Те планират на по-късен етап да трансформират инициативата от кризисна в подкрепяща сектора чрез информационни кампании и акции по различни поводи – „Дари 1 книга“ в подкрепа на библиотеките, „Подари 1 книга“ преди големи празници и др.

Официален сайт на кампанията: https://kupi1kniga.com/

Официална Фейсбук страница на кампанията: https://www.facebook.com/Kupi1Kniga/

Официален Youtube канал на кампанията: https://www.youtube.com/channel/UCf9pjg6RVMgQTLK28anM6OQ

Моля почакайте...