-

Sofia Opera Pearls Streams представя „Набуко“ от Джузепе Верди

file_11

Софийската опера и балет продължава инициативата си с безплатни излъчвания на перли от репертоара си.

неделя, 29.03.2020, 16.00 ч. 
НАБУКО от Джузепе Верди

В главните роли: Владимир Стоянов, Роберто Скандюци, Сузана Бранкини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе, Силвана Пръвчева.

Диригент Михаил Синкевич
Режисьор Пламен Карталов
Мултимедия Вера Петрова

***

Повече за  „Набуко“ от Джузепе Верди

Постановка на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, която оживя под небето на София в прегръдката на величествения храм  - катедралата „Св.Александър Невски“ -  бе поредното осмисляне на нови знакови пространства за оперни спектакли на открито от режисьора Пламен Карталов, основателят на „ Сцена на вековете“ на хълма Царевец още през 1983 г., монументалните спектакли на площад "Александър Батенберг" в столицата, "Опера в парка на Военната академия", "Опера на върховете - Белоградчишки скали" , площад „Св.Александър Невски“ и много др.

Как се разгръща библейската тема за превземането на Ерусалим от Навуходоносор и съдбата на поробените евреи в шедьовъра на маестро Джузепе Верди ще имате възможност да видите в програмата на най-новата  инициатива SOFIA OPERA PEARLS STREAMS  в платформите на сайта и фейсбук страницата на Софийската опера на 29 март, неделя, от 16.00 часа.

Записът е архивен, в партньорство с ТВ 1, и направен на живо. Постановката е специално продуцирана и създадена за площадното пространство на историческия катедрален храм в центъра на София.

Ще съпреживеете бурните страсти, които развихрят сюжета на операта с международен състав, "Рицарят на Верди"  Владимир Стоянов - Набуко, Сузана Бранкини - Абигайл, Роберто Скандюци - Захария, Даниел Дамянов – Измаел, Шай Блох - Фенена, Кахабер Шавидзе - Жрец, Силвана Пръвчева – Анна.

Записът е от архива на Софийската опера в съвместна продукция с ТВ 1 /2016 г./

С благодарност за съдействието и подкрепата на Министерство на културата и Столична община.

***

Поради огромния интерес на публика, екипът на Софийската опера и балет любезно Ви напомня, че може да гледате спектаклите от сайта и фейсбук страницата им.

Моля почакайте...