-

Созополски семинар по творческо писане 2020

SFS_BannerwithLogo

Фондация "Елизабет Костова" приема кандидатури за участие в годишното издание на Созополските семинари по творческо писане, което ще се проведе между 29-31 май в античния Созопол, с допълнителна програма в Ямбол на 1 юни и 2-3 юни в София.

За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорeщи страни, включващи, но неограничени до Австралия, Ирландия, Обединеното кралство и САЩ. Приемат се художествени текстове в жанра на романа и разказа.

За участие в семинара ще бъдат допуснати общо десет кандидати. Петима кандидати, пишещи на английски език, и петима, пишещи на български език, ще бъдат селектирани за участие като курсисти. Избраните участници получават частична стипендия, като Фондация "Елизабет Костова" ще осигурява храна, настаняване и транспорт в страната, за времето на участие в семинара. 

Програмата на семинара включва уъркшопове, индивидуални консултации, кръгли маси, лекции и четения. Уъркшоповете по творческо писане са предназначени за курсистите, допуснати до участие в програмата, като се осъществят в две езикови групи, българска и англоезична, които работят самостоятелно, под ръководството на утвърдени инструктори. За уъркшоповете, от всеки успешен кандидат се изисква да предложи за обсъждане работен откъс, в рамките на приблизително 20 страници (различен от текста, с който се кандидатства). 

Инструктор на българоезична работна група ще бъде Кристин Димитрова, а на англоезичната Елизабет Костова.

Краен срок за кандидатстване: 16 март 2020 г.

За повече информация и формуляр за кандидатстване, моля следвайте линка.
 
Созополският семинар по творческо писане през 2020 г. се осъществява с подкрепата на Посолството на Ирландия в България.

Моля почакайте...