-

Започва София Филм Фест 2020

SFF 2020

Във връзка с издадената от министъра на здравеопазването заповед № РД-01-117/08.03.2020 за преустановяване на посещенията на културни мероприятия поради регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България, събитията от София Филм Фест се отменят!

***

XIV Международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ в подкрепа на българското кино

Изминалото десетилетие донесе несъмнени успехи на българското кино. Както пред света, спечелвайки авторитетни награди на водещи международни фестивали, така и у нас – появиха се филми, които се наредиха в челните зрителски класации, конкурирайки холивудските блокбастъри. Имайки предвид това, както и непрестанното откриване на млади таланти, основната тема на 24-тия София Филм Фест ще е българското кино – с уважение към опита на миналото, вплетен в настоящето, и с поглед, устремен към бъдещето на създателите на филмови истории. Публиката на София, Пловдив, Бургас и Варна знае, че през МАРТ е време за КИНО!

Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), извоювал с годините признанието на световната кинообщност, акредитиран от FIAPF и включен в класацията на сп. „Variety” сред 50-те топ-фестивала за киноиндустрията, ще представи пред публиката си и многобройните международни гости най-актуалните творби от световното и българското кино. 

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община и е част от Календара на културните събития на София за 2020 година, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програмата Творческа Европа MEDIA (Creative Europe Media) на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели. 

Официалното откриване на 24-тия София Филм Фест е на 12 март. Церемонията по награждаването ще се състои на 20 март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до края на март. Специална програма в Дома на киното, свързана с ретроспективи и други събития, ще подготви публиката с очакване за фестивала от 2 март.

Ще бъдат представени повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма.

Пълна програма на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2020 вижте ТУК.

Моля почакайте...