-

Премиера на албума „Приятелство в записи: Красимир Гатев свири Панчо Владигеров“

koritsa

18 февруари 2020 г. (вторник)

18.00 ч.

Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ (бул. „Евлоги Георгиев“ 94)

Компактдискът „Приятелство в записи: Красимир Гатев свири Панчо Владигеров“ ще бъде представен с концертно изпълнение на трима от най-талантливите млади български музиканти. Това са пианистите Александър Лиалиос, Мария-Десислава Стойчева и Мила Михова. И тримата са сред най-добрите изпълнители на произведенията на Панчо Владигеров от новото поколение. Мария-Десислава Стойчева е носител на първа награда от Международния конкурс „Панчо Владигеров“ през миналата година и е призната за млад музикант на годината. Александър Лиалиос, подобно на Красимир Гатев, е и преподавател в Националната музикална академия. Мила Михова е студентка в класа на проф. Мирослава Танева, но вече има няколко национални и международни награди.

На събитието публиката ще чуе още автентични записи на Красимир Гатев – два откъса от албума и началото на мащабната творба „Вариации върху песента „Горда Стара планина“, както и интервю на блестящия пианист, в което той говори за музикалното приятелство с великия композитор.

Албумът  „Приятелство в записи: Красимир Гатев свири Панчо Владигеров“ е издаден от Музикална компания „Gega New“ съвместно с фондация „Красимир Гатев“ и Къщата музей „Панчо Владигеров“ в чест на 75-годишнината от рождението на Красимир Гатев и 120-ата годишнина от рождението на Панчо Владигеров.

Моля почакайте...