-

Конкурс за късометражен филм на 24-тия Международен София Филм Фест

SIFF_2020

За осемнадесета поредна година Международният филмов фестивал София Филм Фест организира конкурс за български късометражен филм. През него са преминали много от водещите имена в съвременното българско кино, сред които Драгомир Шолев, Андрей Паунов, Светла Цоцоркова, Петър Вълчанов, Борис Десподов, Павел Веснаков.

За участие в късометражния конкурс на 24-тия София Филм Фест ще бъдат селектирани 12 заглавия. Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2019 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието.

Формуляр за кандидатстване се попълва на английски език след регистрация в сайта на София Филм Фест – можете да го направите ТУК. Филмите се подават ОНЛАЙН. За повече информация може да се запознаете подробно с условията за кандидатстване, прикачени тук. Регламентът може да видите тук.

Крайният срок за участие в конкурса е 21 декември 2019 г.

През януари 2020 година ще бъдат обявени 12-те претенденти, а международното жури на 24-тия София Филм Фест ще избере победителя.

Наградата е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична премия и 8 000 евро в постпродукционни услуги), осигурени от „Доли Медиа Студио“, които се получават от режисьора на филма-победител.

Повече информация на: submissions@siff.bgprogramme@siff.bg 

Моля почакайте...