-

Диана Добрева поставя „Непознатото дете“ на Е. Т. А. Хофман в Столичен куклен театър

Untitled

 Премиерата на спектакъла „Непознатото дете“ е на 7 декември от 19.00 ч.

Половин година след като книгата „Непознатото дете“ на Е. Т. А. Хофман беше публикувана за първи път на български език, на сцената на Столичен куклен театър ще се състои и премиерата на едноименната постановка.

Режисьор на представлението - копродукция с издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“ -  е носителката на „Аскеер“ Диана Добрева, която за първи път приема предизвикателството да работи по спектакъл за деца. Драматург на постановката е Ангел Еленков, а сценографията е дело на Марина Райчинова.

„Написана преди два века, тази приказна история е едно вечно завръщане към възприятието на света чрез детската чистота и стремежа на вече зрелия човек към изгубения рай. Самото „непознато дете“ е една алегория на недостижимото съвършенство“, споделя Диана Добрева. Според хореографа на постановката Деян Георгиев тази история е всъщност разказ за порасналото дете, което се връща назад в търсене на нещо изгубено, в търсене на абсолютната любов, на детското съзерцание, чрез което се открива красотата на всичко живо.

Представлението проследява приключенията на Феликс и Кристина, братче и сестриче, които срещат в гората чудно дете. Само с едно докосване, непознатото дете превръща растенията и животните в техни приятели в игрите, а вятъра – в приключение. За нещастие страховитият магистър Мастилко, цар на гномите, враг на въображението и мечтите, се опитва да развали техните вълшебни весели игри. Ще успее ли той да унищожи царството на непознатото дете?

НЕПОЗНАТОТО ДЕТЕ

от Е.Т.А. Хофман

Драматизация: Ангел Еленков
Режисьор: Диана Добрева
Сценография: Марина Райчинова
Музика: Георги Стрезов
Хореография: Деян Георгиев
Звуков дизайн: Петя Диманова
Видео дизайн: Петко Танчев
Ас. сценограф: Ирина Тцапрева, Сияна Пейчинова
Участват: Диляна Спасова, Иван Райков, Ивет Лазарова – Торосян, Мариан Рангелов, Мариета Петрова, Мая Бежанска, Мелин Ердинч, Мила Коларова, Румен Гаванозов, Стефан Димитров, Цветослава Симеонова 

Премиерни дати: 7, 8 и 21 декември 2019 г.

Билети онлайн тук.

Моля почакайте...