-

Киномания представя вечните класики „Волният ездач“ и „Бъч Касиди и Сънданс Кид“

Easy Rider

Киномания представя едни от най-запомнящите се класики – „Волният ездач“ и „Бъч Касиди и Сънданс Кид“ в рубриката „50 години от премиерата“. Прожекциите на филмите ще бъдат в кино „Люмиер Лидл“ съответно на 16 ноември от 20:30 ч. и 29 ноември от 18:30 ч.

Сред звездния актьорски състав са забележителните Пол Нюман, Робърт Редфорд и Джак Никълсън, които ще предложат истинско забавление за зрителите. 

Дебютният емблематичен филм на режисьора и актьор Денис Хопър – „Волният ездач“, представя хипи културата и бунтарските движения през 60-те и 70-те години на XX в. Именно с него Хопър поставя начало на изцяло нова епоха в американското кино.

„Волният ездач“ акцентира върху свободата и неспособността да бъде постигната в страна, в която хората се страхуват да са свободни. Превръщайки се в един от култовите филми на 60-те години, лентата събира на едно място знакови актьори, сред които Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън и др. Филмът успява да пресъздаде възгледите за живота на цяло едно поколение – „по пътя“ за младостта, наркотиците и мечтата за революция, със саундтрак, не по-малко успешен от самия филм. “Born to Be Wild” – химнът на свободата, изпят от „Степънулф”, е паметно въвеждане в духа на филма, а кавърът на Роджър Макгуин на “It’s Alright Ma (I’m Only Bleeding)” на Боб Дилън отвежда към отрезвяващия и меланхоличен финал.

Какъв е животът от другата страна на закона? На този въпрос ще отговорят прочутите бандити Бъч Касиди и Сънданс Кид. Играейки ролите си с по момчешки неустоимо очарование, главните актьори, в чиито роли ще влязат Пол Нюман и Робърт Редфорд, са най-голямото съкровище на филма. Двамата и за момент не се виждат като престъпници, макар че останалите ги считат за заплаха за обществото. Винаги в търсене на забавлението, те се впускат безстрашно в опасни каскади, надигравайки се при всяка възможност. Носейки повече забавление, отколкото страх, ироничните герои в „Бъч Касиди и Сънданс  Кид“ печелят на своя страна почти всеки, когото срещнат, най-вече филмовите зрители. 

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2019 г.

Цялата програма на Киномания следете на  www.kinomania.bg

Билети за филма „Волният ездач“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за филма „Бъч Касиди и Сънданс Кид“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

 

„Волният ездач“

Прожекции:

неделя, 24 ноември 2019, 20:30, Кино Одеон

 

„Бъч Касиди и Сънданс Кид“

Прожекции:

сряда, 27 ноември 2019, 18:30, Кино Одеон

 

Моля почакайте...