-

Нощ на театрите в театър "София"

Izlojba-RadoslavaBoor-event-cover-Sofia-dati

За Нощта на театрите на 16 ноември 2019 г. екипът на театър "София" е подготвил специална програма:

На 15 ноември от 18 ч. ще бъде откриването на изложба на сценични плакати от Радослава Боор - ПЛАКАТЪТ: РАДОСТ&СЛАВА. Гостите на събитието ще имат възможност да се запознаят с авторката - Радослава Боор и ще видят 30 плаката, създадени от нея през послединте 13 години. Изложбата обхваща плакати за различни български театри и Софийска опера и балет. Колекцията е впечатляваща и показателна в много отношения. Изложбата носи типичната за плаката комплекност, съчетана с деликатния и изискан индивидуален стил на авторката.

Всяко дете от публиката на "Питър Пан" на 16 ноември ще получи подарък – книжка „Ще ти разкажа приказка“, съставена от приказките от победителите в Национален детски конкурс за авторска приказка 2019.

Част от зрителите на „Палачи“ на 16 ноември ще имат възможност след края на представлението да се качат на сцената и да видят отблизо как точно се случва обесването на Хенеси. Освен че ще научат любопитни неща за сценичната механизация и какво има под сцената – те ще могат да застанат на мястото на палача Хари Уейд (Деян Донков) и поне за малко да се почувстват като него. 20-те зрители, които ще получат тази възможност, ще бъдат избрани на случаен принцип. На влизане в залата всеки, който има желание да участва, ще си изтегли номерче. Веднага след края на представлението ще бъдат изтеглени 20-те късметлии и те ще бъдат поканени да се качат на сцената, за да преживеят нещо, което никога няма да забравят.

От 15 ч. на 16 ноември във фоайето на театър "София" ще се проведе състезание "Кой знае най-много за театъра?". Знания ще премерят отбори, съставени от актьори и режисьори. В три кръга (световен театър, български театър и театър „София“) отборите ще отговарят на въпроси, свързани със забележителни автори, режисьори, актьори и спектакли, които са оставили трайна следа в история на световния и българския театър. Освен забавно, събитието ще бъде и много образователно. Публиката също ще има възможност да отговаря на въпроси и да си спечели награди (като например книгата, посветена на 50-годишнината на театър „София“, билети за театър, книги и други приятни изненади). За състезаващите се актьори и режисьори също са предвидени награди и поощрения, които ще останат изненада до последно както за тях, така и за гостите на събитието.

Моля почакайте...