-

Изложба "Влиянието на фермите за ценни кожи" в градина "Кристал"

Press-event

На 19 август Галерията на открито в Градина „Кристал“ ще покаже изложбата "Влиянието на фермите за ценни кожи". Изложбата е подготвена от Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи и ще представи реалността и вредното влияние на тази индустрия върху хората, животните и околната среда. Върху 28 платна ще могат да се видят изображения и фактологична информация, свързани с животновъдните обекти за ценни кожи у нас и в Европа.

Целта на организаторите е да се информират максимално много граждани за първопроизхода на меките и красиви пухчета, използвани в модната индустрия най-вече като декорации на дрехи и обувки. Както и да се обърне внимание, че освен ненужното страдание, насилие и смърт, което се причинява на над 100 милиона животни всяка година, индустрията за ценни кожи води до замърсяване, унищожаване на диви видове и е заплаха за здравето и нормалния живот на местните общности. 

Организаторите посочват: "Убиването на животни заради кожата им няма оправдание в XXI век. Ние не сме принудени да живеем като предците и да се обличаме с животински кожи за да не замръзнем през зимата. Можем да отхвърлим тези напълно ненужни системи за насилие, каквито са фермите за ценни кожи. Можем да се развиваме, да напредваме, да живеем по-устойчиво и по-етично, за да създадем по-справедливо общество."

„Влиянието на фермите за ценни кожи” ще остане в Градина „Кристал” до 1 септември.

Моля почакайте...