-

Карнавални лаборатории „Карнавал-Експрес“ 2019

60778831_2328759460512065_508048773750980608_n (1)

И тази година Жар Театър ще предложи на столичани и гостите на града карнавалните лаборатории „Карнавал-Експрес“ `2019.

Инициативата е финансирана по Програма "Култура" на Столична община.

През лятото на далечната 2010 г. ентусиазирани артисти от Жар Театър реализират в няколко парка в София своята първа поредица от открити карнавални лаборатории. Инициативата позволява на всички, които искат да се докоснат до атракционните изкуства да опитат да жонглират, да ходят на кокили или слак-лайн, да карат моноцикъл, да въртят пой и други интересни карнавални уреди. Всяка година Жар Театър продължава и развива начинанието. Вече са осъществени над 80 карнавални и огнени лаборатории не само в столицата, но и във Варна, Габрово, Банкя, Созопол, Търговище, Стара Загора и дори  в град Нанси, Франция и Аман – столицата на Кралство Йордания. В откритите карнавални лаборатории като активни участници безплатно са участвали близо 2500 човека на различна възраст – най-вече деца и младежи, но и възрастни ентусиасти - любопитни да изпробват възможностите си в атрактивни карнавални дисциплини. Екипът от водещи често включва опитни майстори на различните карнавални дисциплини от чужбина – над 50 млади улични и циркови артисти от 24 различни държави са демонстрирали през годините своите умения и са разкривали „тайните“ си пред участниците в лабораториите. 

„Карнавал-Експрес“ `2019 продължава на 14 юли (неделя) от 17.00 ч. до 18.30 ч. в Южния Парк - трета част (вход от ул. "Нишава", до езерото) с Карнавалан лаборатория №4.

На същото място от 19.00 ч. "Жар Театър" представя "Котаракът в чизми".

Атрактивно и забавно представление, от което децата ще научат, че съдбата се подчинява на онзи, който сам управлява живота си и че с ум, съобразителност и смелост може да се преодолее и най-трудната ситуация… или както Котаракът често обича да казва „Успехът е просто нещо, Господарю – трябва само да правиш правилното нещо, по правилния начин и в правилното време!“…..

Представление с уникални ръчно изработени кукли от хартия

Времетраене – 50 мин.

Сценарий и постановка: Елена Пап и Пламен Радев
Кукли и маски: Пламен Радев
Костюми, пространствено и музикално оформление: Елена Пап

ВХОД СВОБОДЕН

28 юли от 17:00 ч. до 18:30 ч. в Парк „Заимов“ 

Паралелно с карнавалните лаборатории ще бъде представена изложба с фотографии от „Айляк Парад“, който Жар Театър и неговите партньори от Англия, Италия и градът-домакин осъществиха в началото на месец май в Пловдив като един от акцентите в програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата ‘2019”. 

Проектът „Карнавал-Експрес `2019“ е финансиран по Програма „Култура“ на Столична община и е част от събитията, посветени на 140-тата годишнина на града като столица на България. 

Моля почакайте...