-

Концертът „Менделсон в Двореца” се мести от парк-музей „Врана“ в зала "България"

1080x1920_banner_ВРАНА4

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: 

Симфоничният концерт "Менделсон в двореца", който закрива фестивала “Споделете музиката в двореца Врана” на 10 юли, ще се състои в зала България от 20:30 часа. Организаторите на събитието Софийската филхармония и Столична община преместват събитието заради прогнозите за дъждове и гръмотевични бури през целия ден.

Тази промяна няма да попречи на публиката да се наслади на изпълнениетo на виртуоза на цигулката Юлиян Рахлин, който ще представи Концерт за цигулка и оркестър N 2 от Прокофиев. В програмата е включена и "Италианска симфония" от Менделсон. Дирижира Максим Ешкенази.

Австрийският цигулар с руски корени Юлиян Рахлин е смятан за един от най-ярките цигулкови виртуози. Ученик на Пинкас Цукерман вече повече от 25 години той впечатлява публиката в цял свят. В София той ще свири на цигулка Страдивари «Ex-Liebig» от 1704 г.

От Софийска филхарония и Столична община са се погрижили да създадат организация на място в зала "България", която да гарантира безпроблемното провеждане на концерта и напомнят, че началният час на преместения концерт е 20:30 часа.

***   

Ежегодният летен фестивал „Споделете музиката в двореца Врана” тази година се провежда под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Билети за концертите: на касата на зала "България", eventim и epaygo.

Моля почакайте...