-

Изложба „Мъжката сила“ на Георгия Рачева в НДК

IMG_8058

На 10.07.2019 г. /сряда/ в 18.30 часа в мраморното фоайе на III етаж в НДК ще бъде открита нестандартната изложба „Мъжката сила“. Нейн автор е Георгия Рачева - архитект по професия и дизайнер на мъжки аксесоари - вратовръзки и папийонки. Нетрадиционните за модната индустрия материали като стоманобетон, епоксидна смола и арматура ще са среда, в която ще бъде експониран най-популярният мъжки аксесоар - вратовръзката. 

Изложбата от 15 скулптури и картини не е създадена в арт ателие, а на строителната площадка на възстановителния комплекс за децата с онкохематологични заболявания до софийското село Опицвет, за който младата архитектка работи. „Проектът на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е в напреднала фаза и в хода на строителството остават ненужни материали, които реших да използвам“, споделя Георгия, която е с габровски корени. Вдъхновена от работата си на строителния обект, тя решава да експериментира като съчетае бетона и вратовръзката. Идеята прераства с добавянето и на други материали, използвани в строителството - дърво, смола и арматура. Желанието й е да представи съзидателността на мъжката сила чрез здравината на материалите и красотата на вратовръзките, които тя изработва вече близо три години под марката GIAR.

Арт произведенията могат да се видят в деня на откриването на изложбата от 18.30 до 20.30 часа. Входът за фоайето е от страната на пилоните на НДК.

Моля почакайте...