-

Пресконференция за "Малък сезон" 2019 на Театрална работилница "Сфумато"

_MG_0454

На 26 юни (сряда) от 18.00 до 19.00 ч. пред Театрална работилница "Сфумато" ще се проведе пресконференция и откриване на „Малък сезон” 2019.

Тазгодишното издание на „Малък сезон“ ще се проведе от 26 юни до 5 юли 2019 г. и е посветено на 30-годишнината от създаване на Театрална работилница „Сфумато“.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019  г.

Вече две десетилетия „Малък сезон” е иновативен творчески фестивал в България. Замислен като „търсачка” на нови креативни идеи на най-младите от всички изкуства – приведени в действие и търсещи условия за осъществяване и финализиране, „Малък сезон” продължава да бъде верен на своята мисия. Амбицията на организаторите е да го превърнат в свръхнаситена на събития и идеи европейска творческа работилница.

Международната програма на фестивала ще включва гости с представления и ателиета от Люксембург, Австрия, Италия и Словения. Темите на ателитата са актьорски техники, танц и импровизация, хореография, физически и вокален пърформанс, драматургия, критическо писане, проектно писане и теория.  

В края на всеки фестивален ден ще се провежда неформална свободна дискусия за представленията, акциите, четенията и ателиетата от деня с авторите и участниците в тях.

Целта е инициирането на диалог, който спомага развитието на работата им. Участието в дискусията е неотменен елемент от представянето на проектите в програмата на фестивала.        

„Малък сезон” 2019 се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019  г.

Повече информация вижте тук.

 

Моля почакайте...