-

Найден Тодоров и Божидара Кузманова представят музика от епохата на Романтизма

58442697_10157133086128374_7027945013254291456_n

Музика от епохата на Романтизма ще представи Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров на 30 май в зала „България”. В програмата са включени емблематични произведения на двама от най-ярките й представители – “Концерт за цигулка” на Макс Брух и “Симфония No 4” на Антон Брукнер.

Почитателите на класическата музика ще се насладят на характерната за епохата инструментална естетика, съчетана с богата емоционалност, драматизъм, красива мелодичност и виртуозно изпълнена от солистката в концерта  Божидара Кузманова. Българската цигуларка живее и преподава в Музикалното училище във Виена (Австрия), но пътува често за концерти на различни сцени по света и звукозаписи за лейбъла Paladino Music. Изпълненията ѝ се определят от критиците като "изразителни и страстни, с разум, но и с чувства". "Тя не просто свири, тя ви кара да усетите вътрешната енергия на музиката в себе си. Прецизността ѝ е обогатена с чар и елегантност."

Концертът е част от програмата на 50-ия Международен фестивал "Софийски музикални седмици" .

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. и посветен на 140 годишнината от обявяването на София за столица на България.

Фестивалът е носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация.

Съорганизатори: Министерство на културата, Столична община, Софийска филхармония

Официални фестивални страници:

http://sofiaweeks.com/ 

https://www.facebook.com/sofiamusicweeks/ 

 

Моля почакайте...